Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 1. Kw. HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 1. Kw. HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań

48.00 

Ilość

Wobec zmian, które nastąpiły w podstawach programowych i programach nauczania zmieniliśmy tytuł podręcznika „Żywienie i usługi gastronomiczne cz. 1 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” na „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 1 Kwalifikacja HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań”. Treść podręcznika pozostała bez zmian.

OD AUTOREK:

Szanowni Państwo,

decyzja o zakupie tego właśnie podręcznika Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 1, skierowanego do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań, niech będzie podyktowana świadomością jego wysokiej jakości, nowoczesności, merytorycznej zawartości, przystępności dla uczniów, metodycznego podejścia do tematów i ciekawych rozwiązań graficznych. Na walory skłaniające do wyboru tej właśnie publikacji, składają się także:

  1. Aktualne treści wynikające zarówno ze zmian podstaw programowych jak i aktualizacji wiedzy merytorycznej.
  2. Połączenie części towaroznawczej z technologiczną, co znakomicie ułatwia realizację treści programowych bez konieczności poszukiwania oddzielnego podręcznika. Wyróżnienie części towaroznawczej nie tylko strukturalne, ale także kolorystyczne, pozwala na korzystanie z podręcznika także w szkołach, gdzie Towaroznawstwo jest realizowane jako samodzielny przedmiot.
  3. Wprowadzenie na końcu każdej części, zarówno towaroznawczej jak i technologicznej, zestawu ćwiczeń i ich spisu na końcu podręcznika, ułatwia ich odszukanie oraz wybór ćwiczeń do konkretnych zajęć.
  4. Nowatorskie podejście do tytułów podrozdziałów, zapisanych w postaci pytań, zachęca do poszukiwania odpowiedzi, inspiruje i ułatwia rozwiązywanie konkretnych problemów.

Tak kompleksowego podręcznika w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych nie było dotąd na półkach księgarskich.

Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek

Podręcznik do Technologii gastronomicznej z towaroznawstwem ukazał się w trzech częściach.

Podręcznik ten jest wymieniony jako LITERATURA OBOWIĄZKOWA z zakresu gastronomii, żywności i żywienia Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.

Autor

D. Górecka, H. Limanówka, E. Superczyńska, M. Żylińska-Kaczmarek

Nr ewidencyjny w wykazie

58/2015

Rok dopuszczenia MEN

2015

Liczba stron

290

Format

B5,kolor

ISBN

978-83-66796-09-6

Rok wydania

2024

WRÓĆ